Nicky

Gladur's Nick Name, 28-8-2006 - 20-8-2021. Sinds dat Pebbles er niet meer was, ging Nickmans erg achteruit. Hij miste haar duidelijk.

Pebbles

Loricat's Pebbles, 1-2-2004 - 27-5-2021. Ze was op. 17 jaar. Hele mooie leeftijd. Altijd de bazin van de groep geweest tot de laatste jaren, ze werd steeds zwakker. Maar toch hadden de andere katten nog ontzag voor haar. In haar goede dagen woog ze 9,5 kg. De laatste tijd nog geen 5 kg. Op een gegeven moment was ze echt de weg kwijt en kon ze van de artrose nog maar slecht lopen. Iedereen die langs kwam viel altijd gelijk op haar, zo mooi, zo indrukwekkend, en zo lief. Het is goed geweest.

Arie

Eragon of Alagaesia, 30/01/2015 - 7/11/2019. Ik ging voor de jaarlijkse echo hcm/pkd naar de dierenarts in Ridderkerk. Daar bleek dat hij een tumor bij z'n darmen had die op een plek zat waar die niet te verwijderen was. Z'n nieren en hart zagen er goed uit. We hebben hem daar in laten slapen. Een vreselijk gemis.

Kaitlyn

Kaitlyn van de Cooneys, 19/11/2014 - 22/11/2018, helaas maar 4 jaar mogen worden. Een leverontsteking heeft ze overleefd, maar de gevolgen ervan kwamen een jaar erna pas aan het licht toen haar nieren niet meer goed werkten. Dat was teveel voor dit mooie meisje. Ze wordt vreselijk gemist. Ze heeft 1 nest van 8 kittens gekregen op 4-3-2017.

Chips

Chippendale Do Ninho Jovem, 7/11/2005 - 12/11/2015, we hebben net z´n 10e verjaardag kunnen vieren. Hij kwam uit het ´koetjes´-nest. Chips was een vreselijke kroelerd, kwam altijd bij iedereen knuffelen en aandacht vragen, tot het opdringerige aan toe. Maar hij was tegen iedereen lief. Echt een gemis.

Prince

Wisma Merpati´s Prince, 16/10/2000 - 21/9/2015, hij heeft net de 15 niet gehaald. Hij was m´n eerste maine coon, was nooit ziek, maar ineens was hij op. Door hem ben ik aan dit ras verslaafd geraakt. Een verslaving die nooit over hoeft te gaan.

Bono

Bono, geboren op 6 februari 2005, was een echte buitenkat. Hij werd eigenlijk chagrijnig als hij niet naar buiten mocht. Hij nam ook geen genoegen met de kooi van 3x3m die ik in het begin had. Hij vond het heerlijk buiten, als hij in de voortuin zat en er kwam iemand langs, werd die met kopjes begroet. Bono was een kat met gebruiksaanwijzing. Hij was lief voor mensen, maar als er kittens waren ging hij de hort op, daar moest hij niks van hebben en de oudere katten, die ging hij ook liever uit de weg. Hij was enige in het nest, misschien dat dat ermee te maken had. Helaas werd hij in juni 2015 aangereden en heeft dit niet overleefd. Hij heeft waarschijnlijk niet lang geleden, gelukkig niet.

Enya

Enya Grande Santo, geboren op 27 december 2011, mocht maar 3 jaar worden. Ze is op 14 januari 2014 overleden aan de gevolgen van een hersenvliesontsteking. Enya is opgegroeid met St.Bernards en dat kon ik hier ook merken. Als er een hond in huis was, was zij de eerste die er op af ging en met die hond ging kroelen. Dat was weer een voordeel als we kittens hadden, dan leerden zij heel snel dat een hond goed was. Enya lag heel graag op schoot en wilde met ons kroelen, behalve als er kittens waren, dan had ze daar geen tijd voor. Of het nou haar kittens waren of die van Adele, dat maakte niet uit. Zij verzorgde ze.

Chico

Chico Do Ninho Jovem, geboren op 18 februari 2004, m'n eerste nest, uit Wisma Merpati's Babushka en Gladur's Red Miracle. Hij was een goedzak, vond alles best, kon je alles mee doen. Van de een op de andere dag (2 december 2012) moesten we je missen, je was een geweldig lieve kater.

Hottie

Appalacer Bear's Hot Silver, oftewel Hottie, kwam uit Denemarken, geboren op 3 februari 2006. Mooie kinders heb je gekregen met onder andere Nicky. Van je laatste nest heb ik Illybilly gehouden. Gelukkig maar, want bij je volgende zwangerschap kreeg je een acute vorm van de ziekte van Addison, we vonden je 's morgens (27 november 2012) dood op de bank, met drie katers tegen je aan om je warm te houden, een bijzonder verdrietig moment om nooit te vergeten. Wat had ik een band met haar, zo bijzonder.

Winona

Winona kwam uit Denemarken, geboren op 11 juli 2005, maar kreeg al heel snel een chronische verkoudheid. We hebben veel met haar gedokterd, maar niets hielp. Ze was vreselijk lief en kroelerig. Ze overleed 24 december 2010 toen ik op vakantie was, ze was 5 jaar.

Babushka

Wisma Merpati's Babushka, geboren op 13 augustus 2001, de poes waar ik voor het eerst een nestje van had, waaruit Chico kwam. Ze was de leider van de groep, als er onenigheid was, kwam zij ertussen. Ze was een goede moeder. Overleden 1 september 2009.

Ghita

Ghita, geboren op 8 november 2004, kwam op latere leeftijd bij ons wonen. Ghita was lief, paste zich snel aan in de groep. We wilden graag nog een nestje van haar en Nicky. Dit is echter nooit gelukt, ze werd ziek en overleed in februari 2008.

Sjakie

Sjakie was m'n eerste bengaal. Hij werd geboren in Belgie op 22 februari 2000. Hij was geweldig, grappig, speels en lief, heel sociaal naar mens en dier, bijna een maine coon. Hij was al iets ouder toen hij bij ons kwam wonen, Prins hadden we toen al als kitten en Prins ving hem heel goed op. Sjakie wende heel snel. Helaas is hij maar 7 jaar oud geworden (8 november 2007).